افتتاح معدن زغال‌سنگ در غور و نویدی برای کاهش بیکاری در آینده

مسئولان محلی غور برای اولین بار یک معدن زغال سنگ را در این ولایت افتتاح و به بهره‌برداری سپردند.

مولوی عبدالحی زعیم، رئیس اطلاعات و فرهنگ غور به خبرگزاری جمهور گفت: “این معدن زغال سنگ در منطقه اسپین سنگ ولسوالی الله یار ولایت غور، روز گذشته افتتاح و به بهره برداری سپرده شد.”

به گفته او در مراسم افتتاح این معدن شماری از مسئولان دولتی و مردم شرکت داشتند.

مقامات امارت اسلامی در غور استخراج معدن زغال سنگ “اسپین سنگ” را گامی مثبت در راستای فقرزدایی و اشتغال زایی می‌خوانند.

مولوی عبدالحکیم حکمت، رییس معادن و پترولیم غور، این ولایت را یکی از ساحات غنی  از لحاظ معادن گوناگون خوانده و افزوده که غور از سال‌ها در محرومی به‌سر می‌برده و استخراج معادن مرهمی بر قفر و تنگدستی ساکنان این ولایت خواهد گذاشت.

مسئولیت استخراج زغال سنگ این معدن را شرکت “امید نور” به عهده گرفته است.

مسئولان این شرکت می‌گویند که زغال‌سنگ این معدن با کیفیت بوده و با بهره‌برداری و عرضۀ این زغال سنگ به بازار‌های غور و ولایت‌های همجوار، نرخ آن کاهش چشم‌گیری خواهد یافت.

در حال حاضر در برخی ولایت‌های کشور نرخ یک تُن زغال‌سنگ حدود 10 هزار افغانی است.

از جانبی هم، رحمت‌الله امانی، رییس اداری مقام ولایت غور در برنامه افتتاح این معدن گفته که استخراج معادن در رشد اقتصادی و انکشافی کشور  نقش بسزایی دارد و امارت اسلامی مصمم است تا در کشف و استخراج معادن کشور تلاش کند.

این مقام محلی غور به مردم این ولایت وعدۀ فعال‌سازی شمار دیگری از معدن‌ها در نقاط مختلف این ولایت را داده است.

علاوه بر این معدن، معادن زغال سنگ، سرب، مرمر و گچ در ولسوالی تولک، سیماب در ولسوالی تیوره و برخی معادن دیگر در ولسوالی‌های ولایت غور تشخیص داده شده است و ادارۀ محلی غور گفته مصمم به استخراج این معادن است.

طبق گفته‌های مقامات محلی غور در این ولایت تا حدود 80 معدن زغال سنگ دست نخورده وجود دارد که در صورت شناسایی و استخراج تاثیر خوبی در فقرزدایی خواهند داشت.

همچنین مسئولان امنیتی غور با استقبال از آغاز این پروژه‌ها از تامین امنیت آنها اطمینان می‌دهند.

مولوی احمدالله لبیب، فرمانده امنیه ولایت غور می‌گوید اجازه اخلال امنیت را به هیچ فرد یا گروهی نمی‌دهد.

کار استخراج زغال “اسپین سنگ” منطقۀ الله‌یار غور بیشتر از ۲۰ روز است که جریان دارد و  تا اکنون تعداد کارکنان آن به بیش از ۲۰ نفر می‌رسد.

معادن زغال سنگ در افغانستان به شکل کمربندی است که از ولایت بدخشان در شمال شرق کشور شروع شده و از ولایت‌های تخار، بغلان، سمنگان، بامیان، سرپل و غور گذشته و در ولایت هرات در غرب کشور پایان می‌یابد.

خبرهای مرتبط

نظرات بسته شده است.