در میدان نبرد در مقابل دشمنان اراده برای عقب نشینی ندارند

حرکت مردمی صلح ولایت هرات با همکاری جامعه مدنی و جوانان، گردهمایی را تحت نام “دیگر جنگ برای چی” در این ولایت برگزار کرد.

قابل ذکر است که فعالان جامعه مدنی زون غرب و ولایت‌های دیگر هم مانند قندهار، پکتیا در این دادخواهی شرکت داشتند.

به گزارش خبرگزاری وطن24، سید اشرف سادات، یکی از فعالان مدنی هرات می‌گوید: تا کنون دولت افغانستان و مخالفان مسلح حکومت، تلاشی هدفمندانه برای صلح دائمی در کشور نکردند.

وی بیان داشت دو طرف درگیر جنگ در افغانستان باید برنامه منظمی برای پایان خشونت‌ها داشته باشند.

او یادآور شد مخالفان مسلح دولت باید بدانند که جنگ راه حل صلح در کشور نبوده و میبایستی در مذاکره خواسته‌های خود را مطرح کنند.

آقای سادات افزود تا کنون بعضی از گروه‌های درگیر جنگ در افغانستان بر دوام خشونت‌‌ها تأکید دارند که این کار اشتباه است.

این فعال مدنی هرات گفت مردم افغانستان از جنگ چندین ساله در کشور خسته شده و باید مخالفان مسلح دولت به خواست مردم گوش دهند.

از سویی هم بصیر احمد قریشی، یکی از فعالان مدنی ولایت پکتیا می‌گوید: برای آوردن صلح در کشور خودش به 25 ولایت سفر کرده و از گروه طالبان خواسته که آتش بس کنند.

به گفته او، تا زمانی که دو طرف درگیر جنگ در افغانستان با مردم همکار نشوند و به صدای صلح خواهانه مردم گوش ندهند، این بحران همچنان ادامه دارد.

لعل محمد فضلی، یکی دیگر از فعالان مدنی قندهار هم که به هرات سفر کرده می‌گوید: صلح آرزوی مردم کشور بوده و باید تمام شهروندان کشور به این خواست شان برسند.

وی علاوه کرد آوردن صلح کار سختی نبوده و هر دو طرف درگیر جنگ در صورتی که به پایان خشونت‌ها اقدام کنند، مردم افغانستان هم آنها را کمک می‌کنند.

آقای فضلی بیان داشت گروه طالبان با امریکایی‌ها صلح می‌کنند اما نیروهای افغانستان را می‌کشند و این کار برای مردم قابل قبول نیست.
در همین حال سید عبدالوحید قتالی، والی هرات می‌گوید: دولت افغانستان برای آوردن صلح اراده جدی داشته و ثابت هم کرده که آماده صلح با مخالفان مسلح است.

او تأکید کرد دولت افغانستان در میدان جنگ در مقابل دشمنان اراده ای برای عقب نشینی ندارد.

والی هرات افزود باید کشورهای منطقه و حامیان صلح دولت افغانستان برای گروه طالبان بفهمانند راهی را که آن گروه انتخاب کرده اشتباه است.

در توافقی که میان امریکا و گروه طالبان در قطر به امضاء رسید، هر دو طرف تأکید کرده بودند که بعد از آزادی زندانیان یک دیگر خشونت‌ها را در افغانستان کاهش دهند.

بعد از تبادله زندانیان میان دو طرف خشونت‌ها نه تنها که کم نشد بلکه در بیشتر ولایت‌ها هم افزایش یافت.

خبرهای مرتبط

نظرات بسته شده است.