دومین اختراع داکتر افغان در اتحادیه اروپا به ثبت رسید

یک داکتر افغانی تبار در بریتانیا دومین اختراع خود برای درمان سرطان را در اتحادیه اروپا به ثبت رساند.

به گزارش خبرگزاری وطن24، به نقل از بی‌بی‌سی، شکردخت جعفری، مخترع افغان در بریتانیا برای بار دوم اختراع خود را با عنوان اندازه گیری سه بعدی دوز اشعه برای درمان سرطان در اروپا به ثبت رسانده است.

به گفته وی، این اختراع سیستم سه بعدی دوزسنجی است که در داخل بدن بیمار سرطانی قرار داده می‌شود، وقتی بیمار تحت درمان رادیوتراپی قرار می‌گیرد، مقدار دقیق تشعشع دریافتی بدن بیمار را ثبت می‌کند و پزشکان معالج با خوانش آن، سنجش میزان اشعه دریافتی بدن بیمار را در می‌یابند.

خانم جعفری در مورد اهمیت این اختراع تازه گفت که در حال حاضر بین 10 تا 25 درصد بیمارانی که پرتو درمانی می‌شوند، درمان شان به خاطر دقیق نبودن میزان اشعه دریافتی موفق‌ نیست که این دستگاه میزان خطا را به نصف کاهش می‌دهد.

او می‌گوید که سه سال پیش برای ثبت آن اقدام کرده که به تازگی در اروپا ثبت شده است.

این مخترع افغان افزود که این دستگاه در چند شفاخانه امتحان شده است؛ “از جمله در تهران بر روی 35 بیمار استفاده کردیم و در بریتانیا نیز در شفاخانه کوینز الکساندرا روی 30 بیمار امتحان شده‌است.”

به گفتۀ او نتایج اولیه استفاده از این دستگاه “عالی” بوده است.

خانم جعفری می‌گوید گام بعدی، تولید صنعتی و عرضه به بازار است.

پرتو درمانی برای درمان دانه‌های سرطانی استفاده می‌شود. بعد از عمل جراحی، ممکن است سلول‌هایی سرطانی در محل باقی مانده باشند که با پرتو درمانی موضعی از بین برده می‌شوند.

خانم جعفری متولد ولسوالی سنگتخت ولایت دایکندی در مرکز افغانستان است.

او درجه لیسانس خود را از دانشگاه علوم پزشکی تبریز ایران در سال 1379 گرفته است.

خانم جعفری در سال 1389 با بورسیه سازمان بین‌المللی انرژی اتمی افغانستان برای گذراندن دوره کارشناسی ارشد در رشته فیزیک پزشکی وارد دانشگاه ساری بریتانیا شد و دوره دکتری خود را در مرکز فیزیک هسته‌ای و تشعشع دانشگاه ساری بریتانیا گذراند.

شکردخت در سال 2016 برنده جایزه زنان در نوآوری در بریتانیا شد. این رقابت توسط “نهاد نوآوری بریتانیا راه اندازی شده و هدف آن حمایت از زنانی است که می‌تواند الگو و الهام‌بخش سایر زنان باشند.

خانم جعفری دو سال پیش هم اختراع دستگاه دوزسنج ثبت تششعات برای درمان سرطان را در بریتانیا ثبت کرده بود.

با استفاده از این دوزسنج که با استفاده از مهره‌های ساده شیشه‌ای ساخته شده، می‌توان میزان اشعه‌ای را که بیماران سرطانی در زمان رادیوتراپی دریافت می‌کنند، با دقت بسیار بالا و در بازه زمانی مناسب اندازه‌گیری کرد.

خبرهای مرتبط

نظرات بسته شده است.