×
×

بحران انرژی به ترکیه رسید؛ افزایش قیمت برق و گاز بر اثر جنگ

  • کد نوشته: 58485
  • 17 حمل 1405
  • همزمان با تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه و افزایش هزینه‌های تولید و توزیع انرژی، ترکیه نرخ برق و گاز طبیعی مصرفی خانوارها را به طور میانگین ۲۵ درصد افزایش داد.
    بحران انرژی به ترکیه رسید؛ افزایش قیمت برق و گاز بر اثر جنگ

    همزمان با تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه و افزایش هزینه‌های تولید و توزیع انرژی، ترکیه نرخ برق و گاز طبیعی مصرفی خانوارها را به طور میانگین ۲۵ درصد افزایش داد.

    این تصمیم که از امروز دوشنبه، ۱۷ حمل لازم‌الاجرا شده، فشار مضاعفی را بر اقتصاد خانوارهای ترکیه‌ای وارد می‌کند.

    خبرگزاری وطن ۲۴ گزارش می‌دهد: به نقل از خبرگزاری فرانسه و رویترز، سازمان تنظیم بازار انرژی ترکیه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «با توجه به افزایش هزینه‌های تولید و توزیع برق، قیمت خرده‌فروشی برق به میزان ۲۵ درصد افزایش یافته است.

    همچنین قیمت گاز طبیعی برای مصارف خانگی به طور میانگین ۲۵ درصد بالا رفته است.»

    بر اساس این اصلاحیه، قبض برق یک خانوار با مصرف ۱۰۰ کیلووات‌ساعت به ۳۲۳.۸ لیر ترکیه (معادل حدود ۷.۴ دلار) افزایش یافته است.

    شرکت دولتی گاز ترکیه (بوتاش) نیز جزئیات بیشتری از این افزایش قیمت را اعلام کرد. بر این اساس، قیمت گاز طبیعی برای مشترکان صنعتی ۱۸.۶ درصد و برای نیروگاه‌های تولید برق ۱۹.۴ درصد گران شده است.

    همچنین تعرفه برق برای مشترکان بخش عمومی و خدمات در ولتاژ پایین ۱۷.۵ درصد، برای مشترکان صنعتی در ولتاژ متوسط ۵.۸۵ درصد و برای مشترکان کشاورزی ۲۴.۸ درصد افزایش یافته است.

    این افزایش قیمت در حالی رخ می‌دهد که بازارهای جهانی نفت و گاز به دلیل تنش‌های نظامی در منطقه خاورمیانه دچار نوسانات شدیدی شده‌اند.

    از ۲۸ فبروری گذشته (۱۰ حوت ۱۴۰۴) همزمان با آغاز حملات آمریکا و اسرائیل علیه ایران، زنجیره تأمین انرژی در جهان با اختلال مواجه شده و کشورهای واردکننده انرژی مانند ترکیه را با افزایش هزینه‌های وارداتی روبه‌رو کرده است.

    نویسنده: مریم رجبی
    منبع: سایت خبری وطن24

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *