×
×

جنگ با پاکستان؛ 115 هزار غیرنطامی از مناطق جنگی آواره شدند

  • کد نوشته: 57671
  • 23 حوت 1404
  • گزارش تازه دفتر شورای پناهندگان ناروی برای افغانستان نشان می‌دهد که در نتیجه درگیری‌های اخیر در شرق کشور، بیش از ۱۱۵ هزار غیرنظامی از تاریخ ۲۶ فبروری تاکنون مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.
    جنگ با پاکستان؛ 115 هزار غیرنطامی از مناطق جنگی آواره شدند

    گزارش تازه دفتر شورای پناهندگان ناروی برای افغانستان نشان می‌دهد که در نتیجه درگیری‌های اخیر در شرق کشور، بیش از ۱۱۵ هزار غیرنظامی از تاریخ ۲۶ فبروری تاکنون مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.

    خبرگزاری وطن ۲۴ گزارش می‌دهد: بر اساس این گزارش، در جریان هشت روز نخست این درگیری‌ها دست‌کم ۵۶ غیرنظامی جان باخته و ۱۲۹ تن دیگر زخمی شده‌اند.

    همچنین حداقل ۸۲۶ خانه در اثر تبادلات آتش آسیب دیده یا به گونه کامل تخریب شده است.

    بیشترین موج آوارگی در ولایت‌های کنر و ننگرهار ثبت شده است؛ جایی که خانواده‌های بی‌جا شده برای یافتن سرپناه به کمپ‌های اضطراری، پناهگاه‌های موقت یا خانه اقارب خود پناه برده‌اند.

    سازمان‌های امدادرسان هشدار داده‌اند که شمار زیادی از این خانواده‌ها اکنون به آب آشامیدنی صحی، خدمات درمانی و امکانات آموزشی دسترسی ندارند. برخی از آوارگان نیز به دلیل نبود گزینه‌های دیگر مجبور شده‌اند خانه‌های نامناسب و گران‌قیمت را کرایه کنند.

    در همین حال، بیش از ۲۰ مرکز صحی به دلیل وضعیت امنیتی فعالیت‌های خود را متوقف کرده‌اند؛ از جمله پنج مرکز درمانی که در حملات هوایی یا راکتی نیروهای نظامی پاکستان آسیب دیده‌اند.

    برنامه جهانی غذا نیز اعلام کرده است که به دلیل ادامه درگیری‌ها، توزیع کمک‌های غذایی در شماری از مناطق متوقف شده است.

    در همین حال، بی‌ثباتی‌های منطقه‌ای وضعیت مهاجران افغان در کشورهای همسایه، به‌ویژه ایران را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

    بر اساس گزارش‌ها، ایران میزبان بیش از ۴.۴ میلیون شهروند افغانستان است که حدود ۱.۴ میلیون تن از آنان فاقد اسناد قانونی بوده و به دلیل درگیری‌ها احتمال بازگشت آنان به افغانستان وجود دارد.

    سازمان‌های کمک‌رسان از تمامی طرف‌های درگیر خواسته‌اند تا حفاظت از غیرنظامیان را تضمین کرده و امکان دسترسی نهادهای بشردوستانه به مناطق آسیب‌دیده را فراهم سازند.

    نویسنده: مریم رجبی
    منبع: سایت خبری وطن24

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *