×
×

حملات موشکی و واکنش تلافی‌جویانه؛ خطر درگیری تمام‌عیار میان دهلی و اسلام‌آباد

  • کد نوشته: 49333
  • 17 ثور 1404
  • در پی حملات موشکی هند به خاک پاکستان، که از شب سه‌شنبه (۱۶ ثور) آغاز شد و تا صبح چهارشنبه (۱۷ ثور) ادامه یافت، ارتش پاکستان اعلام کرد که در نتیجه این حملات، ۸ غیرنظامی کشته و دست‌کم ۳۵ تن دیگر زخمی شده‌اند.
    حملات موشکی و واکنش تلافی‌جویانه؛ خطر درگیری تمام‌عیار میان دهلی و اسلام‌آباد

    در پی حملات موشکی هند به خاک پاکستان، که از شب سه‌شنبه (۱۶ ثور) آغاز شد و تا صبح چهارشنبه (۱۷ ثور) ادامه یافت، ارتش پاکستان اعلام کرد که در نتیجه این حملات، ۸ غیرنظامی کشته و دست‌کم ۳۵ تن دیگر زخمی شده‌اند.

    سخنگوی ارتش پاکستان، جنرال احمد شریف، در یک نشست خبری زنده گفت که هند با حمله به شش نقطه در داخل پاکستان، «دست به تجاوز آشکار زده» است. وی افزود: «تمامی این نقاط غیرنظامی، از جمله مناطق مسکونی و مساجد، هدف حمله قرار گرفته‌اند».

    در پاسخ، نیروی هوایی پاکستان از سرنگونی ۵ فروند جنگنده هند و همچنین انجام حملات متقابل به برخی پایگاه‌های نظامی هند خبر داد. رسانه‌های پاکستانی نیز از به اسارت درآمدن تعدادی از نظامیان هندی توسط ارتش پاکستان گزارش داده‌اند.

    به‌گفته جنرال شریف، سه منطقه از کشمیر تحت کنترل پاکستان نیز هدف حملات موشکی هند قرار گرفته و ارتش این کشور مانع از نفوذ جنگنده‌های هندی به حریم هوایی خود شده است.

    شبکه‌های خبری چون جیو نیوز پاکستان اعلام کردند که شهرهای بهاولپور، کوتلی و مظفرآباد از جمله مناطقی بودند که هدف حمله قرار گرفتند و وضعیت اضطراری در سراسر پاکستان اعلام شده است. فرودگاه لاهور بسته و تمامی پروازها در حریم هوایی پاکستان لغو شده‌اند.

    در واکنش، وزیر دفاع پاکستان نیز تأیید کرد که ۵ جنگنده هندی سرنگون و تعدادی از نیروهای نظامی این کشور به اسارت گرفته شده‌اند. ارتش پاکستان همچنین اعلام کرده که یکی از پایگاه‌های نظامی پیاده‌نظام هند را مورد حمله موشکی قرار داده است.

    از سوی دیگر، دولت پاکستان با انتشار بیانیه‌هایی توسط آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور، و شهباز شریف، نخست‌وزیر این کشور، حملات هند را محکوم کرده و تأکید کرده‌اند که «پاسخ قاطع به تجاوز هند ادامه خواهد داشت».

    در مقابل، ارتش و وزارت دفاع هند نیز در بیانیه‌ای اعلام کردند که عملیات انجام‌شده، با هدف نابودی «زیرساخت‌های تروریستی در کشمیر تحت کنترل پاکستان» طراحی شده بود. به‌گفته مقامات هندی، ۹ منطقه که به‌ادعای آن‌ها پناهگاه‌های تروریستی بودند، مورد حمله قرار گرفته‌اند.

    وزارت دفاع هند تأکید کرد که «این عملیات محدود، سنجیده و با هدف جلوگیری از تشدید درگیری‌ها» انجام شده و در پی حمله تروریستی اخیر در منطقه پهلگام طراحی شده بود.

    این درگیری نظامی یادآور تنش‌های شدید میان دو کشور در اسفند ۱۳۹۷ (فوریه ۲۰۱۹) است که در پی یک حمله انتحاری در پولواما رخ داد و هند و پاکستان را تا آستانه یک جنگ تمام‌عیار برد.

    منبع: خبرگزاری وطن24

    مطالب مرتبط

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.