×
×

گفتگو با انجنیر یاسینی:
توسعه شهری در هرات رشد جدی دارد و باید مدیریت شود

  • کد نوشته: 52211
  • 04 سنبله 1404
  • هرات در یک سال اخیر شاهد افزایش چشمگیر روند ساخت‌وساز و طرح‌های مسکن بوده است؛ پدیده‌ای که در ظاهر، نشان از تحرک در بخش عمران و سرمایه‌گذاری دارد، اما در لایه‌های عمیق‌تر، نگرانی‌های تازه‌ای را نیز در پی داشته است.
    توسعه شهری در هرات رشد جدی دارد و باید مدیریت شود

    هرات در یک سال اخیر شاهد افزایش چشمگیر روند ساخت‌وساز و طرح‌های مسکن بوده است؛ پدیده‌ای که در ظاهر، نشان از تحرک در بخش عمران و سرمایه‌گذاری دارد، اما در لایه‌های عمیق‌تر، نگرانی‌های تازه‌ای را نیز در پی داشته است.

    انجینر نثار احمد یاسینی، از مهندسان فعال در هرات، در گفت‌وگو با خبرگزاری وطن۲۴ می‌گوید: «در یک سال اخیر، شمار خانه‌سازی‌ها و پروژه‌های مسکن به گونه‌ بی‌پیشینه‌ای افزایش یافته است.»

    به گفته‌ی او این رشد، هرچند فرصت‌های اقتصادی و اشتغال‌زایی را فراهم می‌کند ولی باید به صورت درست مدیریت شود.

    در حالی که پیشتر بازار مسکن در رکود نسبی قرار داشت، حالا افزایش بهای زمین و خانه به یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های شهروندان بدل شده است.

    از دید کارشناسان، این وضعیت اگر با برنامه‌ریزی شهری و سیاست‌گذاری دقیق همراه نباشد، پیامدهایی چون:

    گسترش بی‌نظم شهر و شکل‌گیری محلات جدید بدون خدمات اساسی،
    فشار مضاعف بر زیرساخت‌های شهری مانند آب، برق و جاده‌ها،
    و در نهایت ایجاد کمبود خدمات حیاتی برای شهروندان، را در پی خواهد داشت.

    یاسینی تأکید می‌کند که شهرداری و نهادهای مسئول باید نظارت و مدیریت هوشمندانه بر پروژه‌های ساختمانی داشته باشند تا رشد نامتوازن شهر به بحرانی اجتماعی و اقتصادی بدل نشود.

    به باور کارشناسان، تجربه شهرهای بزرگ دیگر نشان داده است که نبود طرح جامع شهری، هرگونه رشد سریع در بخش مسکن را به‌جای فرصت، به تهدید بدل می‌سازد.

    نویسنده: عبدالله اخلاقی
    منبع: سایت خبری وطن24

    مطالب مرتبط

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.