×
×

ترامپ اعطا نشدن جایزه صلح نوبل به خودش را «شرم‌آور» خواند

  • کد نوشته: 63455
  • 18 میزان 1405
  • دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، از کمیته نوبل به‌دلیل اعطا نکردن جایزه صلح نوبل به خودش انتقاد کرد و مدعی شد که با توقف بیش از هشت جنگ، شایستگی دریافت این جایزه را داشته است. او تصمیم کمیته را «شرم‌آور» خواند و آن را لکه ننگی بر اعتبار ناروی توصیف کرد.
    ترامپ اعطا نشدن جایزه صلح نوبل به خودش را «شرم‌آور» خواند

    دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، از کمیته نوبل به‌دلیل اعطا نکردن جایزه صلح نوبل به خودش انتقاد کرد و مدعی شد که با توقف بیش از هشت جنگ، شایستگی دریافت این جایزه را داشته است. او تصمیم کمیته را «شرم‌آور» خواند و آن را لکه ننگی بر اعتبار ناروی توصیف کرد.

    خبرگزاری وطن24 گزارش می‌دهد: این اظهارات پس از آن مطرح شد که کمیته نوبل ناروی روز جمعه ناوی پیلای، کمیسر عالی پیشین حقوق بشر سازمان ملل متحد و قاضی پیشین نهادهای قضایی بین‌المللی، را به‌عنوان برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۶ معرفی کرد.

    کمیته نوبل دلیل اعطای این جایزه به پیلای ۸۵ ساله، حقوقدان متولد افریقای جنوبی، را تلاش‌های او برای ترویج صلح و حقوق بین‌الملل عنوان کرده است. انتخاب او در شرایطی صورت گرفت که نهادهای بین‌المللی قضایی با فشارهای سیاسی فزاینده روبه‌رو هستند.

    تنها چند ساعت پس از اعلام برنده جایزه صلح نوبل، دولت ترمپ تحریم‌هایی را علیه محکمه بین‌المللی جرایم اعلام کرد. واشنگتن از مدت‌ها پیش با فعالیت‌های این نهاد مخالفت داشته و پیش‌تر نیز شماری از قضات و دادستان‌های آن را تحریم کرده است.

    ایالات متحده به‌ویژه از صدور حکم‌های بازداشت علیه مقام‌های اسرائیلی، از جمله بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم، انتقاد کرده است. تحقیقات پیشین محکمه بین‌المللی جرایم درباره اقدامات نظامیان امریکایی در افغانستان نیز از دیگر موارد اختلاف واشنگتن با این نهاد بوده است.

    انتقاد ترامپ از کمیته نوبل و تشدید فشارهای دولت او بر محکمه بین‌المللی جرایم، بار دیگر اختلاف‌ها بر سر نقش نهادهای بین‌المللی در حفظ حقوق بین‌الملل و پاسخ‌گو ساختن مقام‌ها در برابر اتهام‌های نقض این قوانین را برجسته کرده است.

    نویسنده: عبدالله اخلاقی
    منبع: خبرگزاری وطن24

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *