×
×

برای نخستین‌بار؛ صادرات باطری افغانستان به بازارهای امارات و عربستان آغاز شد

  • کد نوشته: 55503
  • 02 جدی 1404
  • برای نخستین‌بار محموله 25 تُن صادرات باطری تولید داخل افغانستان به ارزش ۴۰ هزار دالر امریکایی از ولایت هرات به امارات متحده عربی و عربستان سعودی آغاز گردید.
    برای نخستین‌بار؛ صادرات باطری افغانستان به بازارهای امارات و عربستان آغاز شد

    برای نخستین‌بار محموله 25 تُن صادرات باطری تولید داخل افغانستان به ارزش ۴۰ هزار دالر امریکایی از ولایت هرات به امارات متحده عربی و عربستان سعودی آغاز گردید.

    این اقدام نویدبخش آغاز فصل تازه‌ای در رشد تولیدات داخلی، توسعه صادرات و حرکت افغانستان به‌سوی خودکفایی صنعتی عنوان می‌شود.

    خبرگزاری وطن24 گزارش می‌دهد؛ محمد نعیم نیازی، معاون شرکت تولیدی باطری انرژی سبز در هرات، در گفت‌وگو با خبرگزاری وطن24 می‌گوید که کیفیت محصولات تولیدشده در داخل کشور، توان رقابت با نمونه‌های خارجی را دارد و این نخستین صادرات می‌تواند زمینه‌ساز گسترش بازارهای بین‌المللی برای تولیدات افغانستان باشد.

    از سوی دیگر، مسئولان اتاق صنایع و معادن افغانستان از رشد قابل توجه سرمایه‌گذاری در بخش تولید باطری خبر می‌دهند.

    عبدالمتین قلندری، معاون اتاق صنایع و معادن افغانستان، می‌گوید که هم‌اکنون با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۱۰ میلیون دالر امریکایی، ۱۱ کارخانه تولید باطری در کشور فعال است که برای حدود یک‌هزار و ۸۰۰ تن زمینه کار فراهم کرده‌اند.

    عبدالناصر امین، رئیس اتاق صنایع و معادن هرات نیز تأکید می‌کند که ولایت هرات به‌عنوان یکی از قطب‌های صنعتی کشور، نقش مهمی در توسعه صادرات ایفا می‌کند و حمایت از تولیدکنندگان داخلی می‌تواند جایگاه افغانستان را در بازارهای منطقه‌ای تقویت کند.

    در همین حال، کارشناسان اقتصادی نیز این روند را مثبت ارزیابی می‌کنند.

    عبدالنصیر رشتیا، کارشناس امور اقتصادی، می‌گوید که حمایت امارت اسلامی از تولیدات داخلی، فراهم‌سازی تسهیلات و برگزاری نمایشگاه‌های صنعتی در کشورهای خارجی، نقش اساسی در معرفی بهتر محصولات افغانستان و افزایش صادرات داشته است.

    مسئولان وزارت صنعت و تجارت از برنامه‌های آینده برای رفع چالش‌های اساسی بخش صنعت خبر می‌دهند.

    احمدالله زاهد، معین صنعت و تجارت وزارت صنعت و تجارت، می‌گوید که این وزارت در نظر دارد تا یک تا یک‌ونیم سال آینده، مشکل کمبود برق در بخش صنعت را حل کند و با جذب سرمایه‌گذاری، افغانستان را از یک کشور وارداتی به یک کشور صادرات‌محور مبدل سازد.

    بر اساس معلومات ارائه‌شده، هم‌اکنون در شهرک صنعتی هرات حدود یک‌هزار و ۲۰۰ کارخانه بزرگ فعالیت دارند که از این میان، ۱۱۲ کارخانه محصولات خود را به کشورهای خارجی صادر می‌کنند.

    نویسنده: روح‌الله حیدری
    منبع: خبرگزاری وطن24

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *