×
×

دوحه: آینده افغانستان باید به دست خود افغان‌ها تعیین شود

  • کد نوشته: 63871
  • 30 میزان 1405
  • مریم بنت علی بن ناصر آل مسند، وزیر دولت قطر در امور همکاری‌های بین‌المللی، در نشست گروه هماهنگی افغانستان در دوحه بر تداوم تعامل جامعه جهانی با افغانستان تأکید کرده و گفته است که این کشور به تعامل دوام‌دار، اولویت‌های مشخص و همکاری‌های عملی نیاز دارد.
    دوحه: آینده افغانستان باید به دست خود افغان‌ها تعیین شود

    مریم بنت علی بن ناصر آل مسند، وزیر دولت قطر در امور همکاری‌های بین‌المللی، در نشست گروه هماهنگی افغانستان در دوحه بر تداوم تعامل جامعه جهانی با افغانستان تأکید کرده و گفته است که این کشور به تعامل دوام‌دار، اولویت‌های مشخص و همکاری‌های عملی نیاز دارد.

    خبرگزاری وطن24 گزارش می‌دهد: وزارت خارجه قطر به نقل از این مقام قطری نوشته است که آینده افغانستان باید از طریق یک روند سیاسی همه‌شمول و به رهبری خود افغان‌ها تعیین شود؛ روندی که حاکمیت ملی، استقلال و تمامیت ارضی این کشور در آن رعایت شود.

    آل مسند گفته است که دوحه در سال‌های گذشته زمینه گفت‌وگو و ارتباط میان طرف‌های افغانستان، سازمان ملل متحد و شرکای بین‌المللی را فراهم کرده است. به گفته او، ثبات افغانستان افزون بر اهمیت آن برای مردم این کشور، با امنیت منطقه، اتصال اقتصادی و صلح بین‌المللی نیز پیوند دارد.

    قطر هم‌چنان وضعیت بشردوستانه افغانستان را نگران‌کننده دانسته و بر نیاز این کشور به حمایت در بخش‌های درمان، تغذیه، آموزش، آب و امنیت غذایی تأکید کرده است.

    از سوی دیگر، سهیل شاهین، سفیر امارت اسلامی افغانستان در قطر، سیاست فشار و انزوای بین‌المللی علیه افغانستان را ناکام خوانده است. او گفته است که گسترش تعامل مثبت و همکاری‌های جهانی می‌تواند زمینه حل بسیاری از مشکلات را از راه تفاهم و ارتباطات منطقه‌ای فراهم سازد.

    شاهین با اشاره به موقعیت افغانستان در منطقه گفته است که این کشور برای اتصال منطقه‌ای و تأمین امنیت و ثبات اهمیت دارد و همکاری گسترده جامعه جهانی با افغانستان می‌تواند به حل مسایل از مسیر تفاهم مشترک کمک کند.

    قطر در سال‌های گذشته میزبان نشست‌ها و گفت‌وگوهای مرتبط با افغانستان بوده و روابط خود را با امارت اسلامی افغانستان ادامه داده است. تأکید تازه مقام‌های قطری بر تعامل، در حالی مطرح می‌شود که مسایل سیاسی و نیازهای بشردوستانه افغانستان همچنان از موضوعات مورد توجه جامعه جهانی است.

    نویسنده: فاطمه حسینی
    منبع: خبرگزاری وطن24

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *