×
×

متقی از آغاز تحقیقات درباره حوادث مرزی با تاجیکستان خبر داد؛ تأکید بر حل مسائل از راه گفت‌وگو

  • کد نوشته: 55608
  • 06 جدی 1404
  • امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، از آغاز تحقیقات همه‌جانبه درباره رویدادهای اخیر در نزدیکی مرز افغانستان و تاجیکستان خبر داده و گفته است که کابل و دوشنبه برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی به‌گونه مشترک همکاری خواهند کرد.
    متقی از آغاز تحقیقات درباره حوادث مرزی با تاجیکستان خبر داد؛ تأکید بر حل مسائل از راه گفت‌وگو

    امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، از آغاز تحقیقات همه‌جانبه درباره رویدادهای اخیر در نزدیکی مرز افغانستان و تاجیکستان خبر داده و گفته است که کابل و دوشنبه برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی به‌گونه مشترک همکاری خواهند کرد.

    خبرگزاری وطن24 گزارش می‌دهد؛ آقای متقی روز شنبه (6 جدی)، در مراسم سالگرد تجاوز ارتش سرخ شوروی به افغانستان، اظهار داشت که در تماس با وزیر امور خارجه تاجیکستان، دو طرف بر بررسی دقیق حوادث مرزی و جلوگیری از هرگونه تنش تأکید کرده‌اند.

    به گفته او، نگرانی اصلی این است که برخی حلقات مغرض تلاش دارند روابط میان دو کشور همسایه را خدشه‌دار ساخته و فضای بی‌اعتمادی ایجاد کنند.

    وزیر امور خارجه افغانستان افزود که امارت اسلامی خواهان روابط نیک با همه همسایگان است و اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده شود.

    امیرخان متقی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت اقتصادی افغانستان اشاره کرد و گفت که با وجود چالش‌ها و محدودیت‌های تجارتی، به‌ویژه در مسیر پاکستان، راه‌های بدیل برای تجارت فعال شده و هزاران کارخانه در داخل کشور آغاز به کار کرده‌اند.

    به گفته وی، افغانستان در شماری از کالاهای اساسی به خودکفایی رسیده و بهای مواد اولیه مانند نفت، گاز و آرد نسبت به برخی کشورهای همسایه کاهش یافته است.

    وی همچنین تأکید کرد که افغانستان ضمن آمادگی کامل برای دفاع از تمامیت ارضی خود، در عرصه دیپلماسی نیز از منافع و ارزش‌های ملی به‌گونه قاطع دفاع می‌کند.

    متقی گفت که سیاست امارت اسلامی جلوگیری از تبدیل‌شدن افغانستان به میدان رقابت منفی قدرت‌های بزرگ است و هدف اصلی، تبدیل کشور به محور اقتصاد، ترانزیت و اتصال منطقه‌ای می‌باشد.

    وزیر امور خارجه افغانستان در پایان بر حل اختلافات از راه گفت‌وگو تأکید کرده و گفت که امارت اسلامی خواهان همکاری‌های منطقه‌ای و رفاه اقتصادی مشترک است؛ زیرا اقتصاد کشورهای منطقه به‌گونه متقابل به یکدیگر وابسته می‌باشد.

    وی همچنان به نشست اخیر رؤسای مدارس و رهبران احزاب اسلامی پاکستان در شهر کراچی اشاره کرد و گفت که توصیه‌های مطرح‌شده در این نشست، از سوی افغانستان مورد احترام قرار دارد.

    نویسنده: روح‌الله حیدری
    منبع: خبرگزاری وطن24

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *