×
×

از مرز تا بازار کار؛ ثبت پنج هزار مهاجر در مرز اسلام قلعه هرات

  • کد نوشته: 51395
  • 31 سرطان 1404
  • مسئولان کمیته کار در مرز اسلام‌قلعه ولایت هرات می‌گویند تاکنون ۵ هزار و ۸۳ مهاجر بازگشتی در این مرکز ثبت شده‌اند تا بر اساس مهارت‌های فنی و حرفه‌ای، به فرصت‌های شغلی معرفی شوند.
    از مرز تا بازار کار؛ ثبت پنج هزار مهاجر در مرز اسلام قلعه هرات

    مسئولان کمیته کار در مرز اسلام‌قلعه ولایت هرات می‌گویند تاکنون ۵ هزار و ۸۳ مهاجر بازگشتی در این مرکز ثبت شده‌اند تا بر اساس مهارت‌های فنی و حرفه‌ای، به فرصت‌های شغلی معرفی شوند.

    به گزارش خبرگزاری وطن24، عبدالقیوم وثیق، مسئول این کمیته، گفت روند ثبت‌نام مهاجرین دارای تخصص همچنان ادامه دارد و این افراد پس از ارزیابی، به وزارت کار و امور اجتماعی معرفی خواهند شد.

    او افزود که در این روند، زنان نیز شامل‌اند و تلاش می‌شود برای آن‌ها مطابق توانایی‌های‌شان زمینه کاریابی فراهم گردد.

    به گفته‌ی آقای وثیق، هدف این برنامه، جذب نیروی کار ماهر در داخل کشور، کاهش بیکاری و حمایت از روند بازگشت پایدار مهاجرین عنوان شده است.

    وزارت کار و امور اجتماعی قرار است مهاجرین ثبت‌شده را به شرکت‌های خصوصی، نهادهای دولتی و دیگر موسسات نیازمند نیروی انسانی معرفی کند تا روند استخدام آسان‌تر شود.

    در ماه‌های اخیر، روند بازگشت مهاجران افغان از کشورهای همسایه به‌ویژه ایران، شدت گرفته است.

    براساس آمارهای رسمی، روزانه صدها تن از مهاجرین، از مسیر مرز اسلام‌قلعه وارد کشور می‌شوند؛ بسیاری از آنان بدون امکانات، شغل یا برنامه مشخص به افغانستان بازمی‌گردند.

    در این میان، مسئله بیکاری و جذب این جمعیت بزرگ بازگشتی، به یک چالش جدی برای نهادهای حکومتی و سازمان‌های مسئول بدل شده است. در پاسخ به این نیاز، وزارت کار و امور اجتماعی در هماهنگی با نهادهای محلی، کمیته‌ای تحت عنوان «کمیته کار» در مرز اسلام‌قلعه ایجاد کرده تا مهاجرین بازگشتی را براساس مهارت و تجربه کاری‌شان شناسایی و به فرصت‌های شغلی موجود در داخل کشور معرفی کند.

    این برنامه نه‌تنها به هدف جلوگیری از بیکاری و افزایش فشار اقتصادی بر شهرها طراحی شده، بلکه گامی برای استفاده از ظرفیت نیروی کار متخصص بازگشتی، در روند بازسازی و توسعه اقتصادی کشور به‌شمار می‌رود.

    گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد بسیاری از این مهاجرین در طول سال‌های اقامت در ایران، در بخش‌های فنی، ساختمانی، خدماتی و صنعتی تجربه کاری کسب کرده‌اند؛ حالا مسئولان امیدوارند با بهره‌گیری از این ظرفیت، چالش بیکاری به‌ویژه در مناطق مرزی مانند هرات کاهش یابد.

    نویسنده: روح‌الله حیدری
    منبع: خبرگزاری وطن24

    مطالب مرتبط

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.