برای اولین بار در افغانستان 80 کودک کم توان ذهنی آموزشپذیر در هرات، توانستند دوره آموزشی را پشت سر بگذارند.
به گزارش خبرگزاری وطن۲۴، عبدالعلی بارکزی، رئیس بنیاد پیر هرات میگوید: این کودکان امروز پس از سپری کردن یک دوره آموزشی سه ساله، سند فراغت خود را به دست آوردند.
وی ادامه داد مرکز کانون مهر به همکاری خیرین، مسئولیت آموزش کودکان کم توان ذهنی آموزشپذیر را به عهده داشت.
در این دوره کودکان کم توان ذهنی مهارتهای زندگی را تحت نظر استادان حرفهای فرا گرفتند.
به گفته بارکزی، شیوه تدریس و آموزش کودکان علمی و طبق میتودهای روز دنیا بوده است.
او اشاره کرد جامعه و خانوادههای کودکان کم توان ذهنی باور چندانی به تواناییهای آنان نداشتند اما در این دوره آموزشی، استعدادهای کودکان به خوبی شکوفا شد.
رئیس بنیاد پیر هرات افزود که تلاش میشود کودکانی که مهارتهای لازمه را فرا گرفتند، جذب مشاغل شوند.
تیمورشاه آرین، مسئول بخش فرهنگی بنیاد پیر هرات هم میگوید ۳۰۰ تن از کودکان کم توان ذهنی آموزشپذیر را این مرکز تحت سرپرستی خود دارد.
او گفته هدف از آموزش این کودکان این است که در آینده بار دوش جامعه نباشند و مشکلات زندگیشان را به دست خود برطرف کنند.
مسئول بخش فرهنگی بنیاد پیر هرات اشاره کرد فصل زمستان نزدیک است و آسایشگاه کودکان کم توان ذهنی نیاز به سوخت، پرداخت قبض برق و حمایتهای مالی دارند.
وی همچنین یادآور شد که دولت باید حق سه درصد استخدام معلولان را اجرا کند تا بخشی از مشکلات آنان در قسمت امرار معاش حل شود.
اما جیلانی فرهاد، سخنگوی والی هرات میگوید اداره محلی این ولایت به دنبال آموزش و ارتقای ظرفیت افراد دارای معلولیت است و برای کاهش چالشهای موجود فرا روی آنان تلاش میکند.
وی افزود در آزمونهای استخدام کارمند برای نهادهای دولتی، یک بخش ویژه برای معلولان در نظر گرفته شده تا از این طریق آنان هم به سهم خود شامل این مشاغل شوند.
در حالی اداره محلی از تلاش برای رعایت حق استخدام معلولان صحبت میکند که بسیاری از این افراد باور دارند، حتی یک درصد از کارمندان دولتی را هم افراد دارای معلولیت تشکیل نمیدهند.
- نویسنده : حسن شریفی
- منبع خبر : خبرگزاری وطن24