لیسه نخبگان اتاقهای تجارت و صنایع هرات با حضور وزیر معارف کشور، والی، رئیس اتاقهای تجارت و صنایع و شماری از تاجران این ولایت بهرهبرداری شد.
به گزارش خبرگزاری وطن ۲۴، سعد خطیبی، رئیس اتاقهای تجارت و صنایع هرات میگوید: آغاز کار این مکتب از سال ۱۳۹۳ شروع شده بود و در سال گذشته به اتمام رسید که بیش از ۷۰۰ هزار دالر آمریکایی هزینه در بر داشته است.
به گفته او، لیسه نخبگان اتاقهای تجارت و صنایع هرات در سه ساختمان به گونه معیاری ساخته شده و تمام مصارف آن از طرف تاجران هرات میباشد.
آقای خطیبی خاطر نشان کرد آموزش شاگردان در این مکتب رایگان بوده و دانش آموزانی که با مشکلات اقتصادی رو به رو باشند، لباس و لوازم درسیشان هم از طرف اداره مکتب تأمین میشود.
او تأکید کرد که اتاقهای تجارت و صنایع هرات با معارف این ولایت همکار خواهد بود و تلاش میکنند که در آینده به کمکهای خود در بخش معارف ادامه دهند.
رئیس اتاقهای تجارت و صنایع هرات افزود: شاگردان از صبح تا ساعت چهار پس از چاشت در مکتب مصروف فراگیری خواهند بود و غذای چاشت را هم در آن صرف میکنند.
عبدالقیوم رحیمی، والی هرات هم ساخت این مکتب را کمک بزرگی برای معارف این ولایت میداند و میگوید: با آغاز سال جدید تعلیمی باز هم تعدادی مکاتب در این ولایت مسدود میباشد اما وضعیت نسبت به دیگر ولایتها بهتر است.
او کمبود معلم را یکی از مشکلات بزرگ سر راه معارف هرات میداند و خواهان برطرف کردن این مشکل از طرف وزرات معارف شد.
از سویی هم محمد میرویس بلخی، سرپرست وزارت معارف کشور در سفرش به هرات از بسته ماندن ۴۰۰ مکتب در تمام افغانستان خبر داده و میگوید: تلاشها برای باز کردن مکتبهای مسدود شده جریان دارد، وزارت معارف میخواهد که این چالش را از طریق بزرگان اقوام حل کند.
وی دلیل بسته ماندن این مکاتب را مشکل امنیتی خوانده و از مخالفان مسلح دولت خواست که مانع رفتن شاگردان به مکتبها نشوند.
آقای بلخی، در افتتاح لیسه نخبگان اتاقهای تجارت و صنایع در هرات از آغاز نصاب جدید تعلیمی در سالهای آینده خبر داد.
به گفته او، قرار است که در مطالب کتابهای درسی تغییرات گسترده وارد شود و از حجم کتابها هم کاسته شود.
سرپرست وزارت معارف کشور افزود روی کتابهای جدید تمرکز و زحمت بسیاری صورت گرفته و سال آینده به دست شاگردان خواهد رسید.
از سالها به این طرف است که پایه معارف کشور متزلزل بوده و همواره بر حل این چالشها تأکید میشود.
نبود فضای سربسته برای مکتبها، کمبود آموزگار و کتابهای درسی همواره از عمدهترین چالشهای معارف کشور خوانده شده است.
- نویسنده : حسن شریفی
- منبع خبر : خبرگزاری وطن24