عدم رشد صنایع دستی زنان غور و نبود توجه به این حرفه عنعنوی از سوی نهادهای مسئول، شکایتهایی را به بار آورده است.
گفته شده استفاده صنایع دستی زنان غور، منحصر به این ولایت است و عرضه بیرونی آن نا چیز است.
به گزارش خبرگزاری وطن24، گلثوم رضایی عضو شورای ولایتی غور می گوید: “صنایع دستی در ولایت غور به صورت قابل ملاحظه ای وجود دارد اما به گونه درست حمایت از بانوانی که مصروف این حرفه اند صورت نگرفته است”.
او می گوید برگزاری نمایشگاه جهت توسعه صنایع دستی در ولایت غور و معرفی توانایی های زنان شاغل به این حرفه انجام می شود ولی دوام و مفیدیت قابل ملاحظه ی ندارد.
وی بیان می کند برگزاری نمایشگاه و حمایت مالی در راستای رشد صنایع دستی بیشتر متمرکز در مرکز ولایت غور بوده و در ولسوالی های این ولایت کاری در این زمینه صورت نگرفته است.
این عضو شورای ولایتی تاکید میکند صنایع دستی بانوان غور ارزش بالایی دارد و در صورت کار روی این صنعت محبوبیت جهانی را به دنبال خواهد داشت.
در همین حال حلیمه پرستش رئیس امور زنان ولایت غور میگوید: “پروژه های انکشافی و ایجاد کمیته های کوچک جهت رشد صنایع دستی در بین زنان ولایت غور صورت گرفته است ولی اینها کار های مفیدی نیست که توانایی اقتصادی و مالی برای زنان غور داشته باشند”.
به گفته او روی صنایع دستی زنان ولایت غور کاری انجام نشده است که بازار فروش خارج از این ولایت داشته باشد.
وی بیان می کند نمونه کارهای زنان غور که سال گذشته به کابل جهت نمایش و فروش فرستاده شده بود بیشتر شان دوباره به این ولایت بازگشت که این امر نشان دهنده عدم حمایت نهادهای مسئول و فراهم نساختن زمینه رشد و توسعه این حرفه در بین مردم افغانستان و حتی خارج از کشور است.
خانم پرستش علاوه می کند تلاش ما در راستای بلند بردن ظرفیت زنان غور و حمایت از آنها در راستای رشد کار شان ادامه دارد.
وی اضافه می کند “دلیل اصلی نبود حمایت دولت وعدم سرمایه گذاری بزرگ جهت انکشاف و توسعه صنایع دستی ولایت غور را نمیدانم”.
ولایت غور از ولایت های تاریخی افغانستان است که اکثر مردم این ولایت زراعت پیشه و مصروف کار های عنعنوی و صنایع دستی می باشند.
صنایع دستی مشهور این ولایت قالین، نمد، بافتنی های خانگی، قالیچه های کوچک مزین شده به منار جام و دیگر صنایع،مروج فرهنگ این ولایت است.