با این همه، فقر فزاینده در سال جاری، خشکسالی و کمبود غلات در خانههای اکثر مردم و کمبود امکانات صحی در کلینیکهای ولسوالیها از عمده مشکلاتی است که بر این چالشها افزوده شدهاند.
داکتر عبدالستار موفق، رئیس صحت عامه غور به خبرگزاری وطن24 میگوید: “مشکل اصلی نبود شفاخانه در سطح ولسوالیها و همچنین مسدود ماندن پنچ الی شش ماهه مسیرهای رفت و آمد در این ولایت است.”
به گفته او همچنین نبود داکتر متخصص زن در کلینیکهای اطراف ولایت غور مشکل دیگریراست که برای بیماران و مریضداران این ولایت مشکلات جدی به بار میآورد.
طبق آمارهایی که هر ساله از سوی سازمانهای بین المللی منتشر میشود نبود داکتر زن در مناطق دوردست افغانستان باعث میشود که شماری زیادی از بانوان در اثر بیماریهای مختلف و مشخصا زایمان جانشان را از دست بدهند.
اینگونه واقعات بیشتر در ولایتهای کوهستانی افغانستان مانند غور، دایکندی، بادغیس، بامیان و شماری دیگر از ولایتها رخ میدهند.
گرچه در سالهای اخیر این پدیده کمتر شده اما همچنان نبود نیروی کاری صحی از قشر بانوان در مناطق دوردست افغانستان مشکل نسبتاً حل ناشده باقی مانده است.
رئیس صحت غور علاوه میکند همچنین در سال جاری تا کنون به کلینیکهای ولسوالیها دوا/دارو پخش نشده است.
وی دلیل پخش نشدن دارو به این مراکز را عدم ارسال آن از مرکز عنوان میکند.
آقای موفق ادامه میدهد که کمبود شفاخانه معیاری و مسدود بودن مسیرها میان مرکز و ولسوالیها چالشهای دیگریاند که دامنگیر باشندگان غور شدهاند.
این گفتهها در حالی مطرح میشود که امسال به دلیل مسدود ماندن سرمایههای افغانستان و تغییر و تحولات در ساختار سیاسی کشور، شماری زیادی از موسسات و همکاران سیستم صحت افغانستان از همکاری با این نهاد دست کشیدند.
همچنین پرداخت نشدن چندین ماهه معاشات کارمندان بخش صحت افغانستان و کمبود دارو از دیگر مشکلاتی است که در حال حاضر در تمامی کشور چالشهای جدی سر راه کارمندان صحی به میان آورده است.
دامن این مشکلات تا جایی رسیده که در کابل و در نزدیکی وزارت صحت عامه افغانستان شماری از شفاخانههای دولتی با کمبود جدی دارو و امکانات مواجه هستند.
همچنین منابع مردمی و شماری از پزشکان در ولایتهای غربی کشور میگویند با روی کار آمدن امارت اسلامی قیمت دارو در بازارها افزایش قابل توجهی داشته است.