کارخانههایی که آمارش تا همین چند ماه پیش نهایتا، 500 بود ولی حالا دست کم سه هزار و ششصد کارخانه در این ولسوالی فعالیت دارد.
عبدالرحیم خان، ولسوال بکواه در گفتگویی اختصاصی با خبرگزاری وطن24 توضیحات حیرت آوری را داده که تا کنون یا شنیده نشده و یا هم کمتر به آن پرداخته شده است.
او میگوید: “هم اکنون در ولسوالی بکواه حداقل سه هزار و ششصد کارخانه تولید مواد مخدر فعالیت دارند که در گذشته نهایتا 500 کارخانه بود.”
به بیان وی، این کارخانهها مامورند انواع و اقسام مواد مخدر از جمله شیشه، تریاک، کریستال، قرصهای روان گردان و دیگر مخدرات را تولید و به بیرون از مرزهای افغانستان بفرستند.
او تصریح کرده است در ولسوالی بکواه گمرک و مبداء صادرات مواد مخدر فعالیت دارد که روزانه بین پنج تا 10 تُن تولیداتشان را به کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه و از این طریق به اروپا ارسال میکنند.
ولسوال بکواه در ادامه گفته است: “اینجا، جایی نیست که مواد مخدر به صورت پرچون فروخته شود، در بکواه طالبان فروشاتشان به صورت کانتینر بَست است.”
در همین حال گزارش شده در این منطقه فراه، سه بازار عمده به نامهای “ودود بازار، یکشنبه بازار و جمعه بازار” وجود دارد که همگی در کنترل طالبان میباشد.
عبدالرحیم خان خاطرنشان میکند که “ودود بازار” منطقهای برای خرید و فروش مواد مخدر بوده و “یکشنبه بازار و جمعه بازار” جایی است که در آن انواع مختلف سلاح به دست میاید.
این مقام میگوید در این بازارهای سلاح، جنگ افزارهایی یافت میشود که حتی در اختیار دولت نیست.
به بیان وی، بیشتر این سلاحها از پاکستان وارد فراه و بازارهای بکواه میشود.
هیچگاه سخنگویان طالبان در مورد خرید و فروش مواد مخدر و سلاح حرفی را به میان نیاوردهاند.
با اینکه هزینههای جنگی طالبان همواره از کمکهای بیرونی و فروش مواد مخدر قلمداد شده اما این گروه میگوید مصارف جنگ خود را از کمکهای مردمی و جمع آوری عشر و زکات تامین میکند.