کشاورزان امسال فرآوردههای زراعتی خود را بین یک تا دو افغانی به فروش میرسانند و دلیل آن هم نبود بازار فروش و سردخانه برای نگهداری محصولات است.
شاهمحمود نعیمی، سرپرست شورای ولایتی فراه به خبرگزاری وطن24 گفت: ارزانی بیش از حد محصولات زراعتی کشاورزان را با ضرر مواجه کرده و شکی نیست برای سالهای آینده برخی از آنان به کشت تریاک روی آورند.
وی ادامه داد با وجود ارزانی، دهقانان نتوانستهاند تمام محصولات خود را به فروش برسانند و دولت هم کاری در این زمینه نکرده است.
هرچند از سوی ریاست جمهوری دستور داده شده سه قول اردو میوه هندوانه سربازان را از فراه تأمین کنند اما این موضوع هم کمک چندانی به فروش انبوه میوههای تولید شده به ویژه هندوانه این ولایت نمیکند.
سرپرست شورای ولایتی فراه یادآور شد وضعیت امسال قطعا کشاورزان را از تکرار وضعیت در سال آینده هراسان میکند و شکی نیست که شمار زیادی از آنان روی به کشت تریاک بیاورند.
او گفته با آن که مردم راضی به انجام این کار نیستند اما واقعیت آن است که شرایط فعلی دهقانان را مجبور به انتخاب کشت جایگزین میکند.
چند سال است که مردم زراعت پیشه فراه به کشت انبوه میوه و دیگر محصولات زراعتی روی آوردهاند و چندین برابر نیاز این ولایت برداشت میکنند اما همواره با نبود بازار مناسب فروش روبرو بودهاند و از جانبی هم برای نگهداری فرآوردههای خود سردخانهای در دسترشان قرار ندارد.
عبدالمنان متین، رئیس زراعت فراه هم اوج گرفتن مشکلات فروش محصولات زراعتی در این ولایت را تأئید کرد.
وی میگوید بازار فراه تنها جوابگوی پنج درصد از محصولات تولید شدهاند و 95 درصد متباقی باید در بازارهای دیگر ولایتها و حتی دیگر کشورها به دست مشتریان برسند.
او اشاره کرد محصولات زراعتی هم اکنون به برخی ولایتها فرستاده میشود و دولت محلی تلاشهایی را هم برای صادرات به دیگر کشورها روی دست گرفته است.
رئیس زراعت فراه یادآوری کرد که طبیعی است زراعت پیشهگان فراه وضعیت کنونی را مناسب ندیده و به کشت تریاک روی آورند.
متین افزود: “امیدواری وجود دارد که این شرایط آشفته دیگر دیده نشود و امسال قرار است تهداب یک سردخانه بزرگ در فراه گذاشته شود.”
میوههای تابستانی به ویژه هندوانه امسال به صورت انبوهی در ولایت فراه کشت و برداشت میشود.
طبق آمار حدودی اداره زراعت، کشاورزان فراه 800 هزار تُن هندوانه را در 20 هزار هکتار زمین کشت کردهاند.