سمیناری در هرات از سوی مرکز مرصاد، پیرامون بررسی ابعاد اقتصادی و شرعی بازاریابی شبکهای در اسلام برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری وطن۲۴، فدا حسین زاهدی مدیر مسئول بخش اقتصاد دانشگاه خواجه عبدالله انصاری در هرات گفت: این نوع از معاملات از منظر علمی کاملا رد شده است و منجر به ضررهای جبران ناپذیر اقتصادی میگردد.
وی به خروج ارز از کشور، افسردگی از شکست در معامله، عدم امنیت و کاذب بودن معامله، عدم تولید و تشویق به مصرف و تقویت واردات اشاره کرد که از پیامدهای ناگوار بازاریابی شبکهای میباشد.
آقای زاهدی گفته روی آوردن به این سیستم سبب باز ماندن جوانان از فعالیتهای حرفهای و درست اقتصادی و تولیدی است که عامل اصلی توسعه و پیشرفت یک کشور است.
او اشاره کرد که در این گونه معاملات هیچ تضمینی برای رسیدن به سود و درآمد برای افراد وجود ندارد و از طرفی هیچ نفع اقتصادی برای جامعه به دنبال نخواهد داشت.
در ادامه سمینار سید مهدی افضلی، استاد حوزه و دانشگاه پیرامون ابعاد شرعی این گونه فعالیتها صحبت کرد.
او گفت طبق آیات قرآن کریم و با استناد به احادیث و روایات، معاملات و فعالیتهای شبکهای حرام محسوب میشود.
استاد افضلی ادامه داد که هرمی بودن تمام شبکههایی که این گونه فعالیت را در جامعه آغاز کردند ثابت شده و نتیجه آن این است که جوانان فعال را به یک دلال ساده تبدیل میکنند.
او همچنین بر اساس حکم فقها و تشخیص مراجع تقلید، بازاریابی شبکهای را که فعالیتی هرمی است، حرام خواند.
این استاد دانشگاه نظرات آیتالله العظمی سیستانی و آیتالله العظمی زنجانی را در مورد حرمت این معاملات، برای حاضران بازگو کرد.
اخیرا شرکتهای زیادی در کشور و همچنین هرات به وجود آمدهاند که در ابتدا از افراد پول دریافت میکنند و از آنان میخواهند افراد دیگر را به عنوان زیر مجموعه وارد شبکه کنند و با معرفی آنان به سود دست یابند.
این شرکتها سیستم هرمی خود را با انجام برخی فعالیتهای نامعلوم و بازاریابی مجازی برای اجناس، توجیه میکنند.
- نویسنده : علی جوادی
- منبع خبر : خبرگزاری وطن24