کشاورزان فراه به دلیل دسترسی نداشتن به بازارهای مناسب خرید و فروش فرآوردههای زراعتی، مجبور شدند امسال محصولات خود را با قیمتهای ارزان بفروشند.
کشاورزان فراه به دلیل دسترسی نداشتن به بازارهای مناسب خرید و فروش فرآوردههای زراعتی، مجبور شدند امسال محصولات خود را با قیمتهای ارزان بفروشند.
فروش این محصولات امسال در فراه به گونهای برای کشاورزان چالشزا بود که حتی مصارف کشت و برداشت آنان تامین نشد.
شهلا ابوبکر، عضو شورای ولایتی فراه به وطن24 گفت: کشاورزان این ولایت فرآوردههای زراعتی خود که در باغها، زمینها و گلخانهها با هزینههای گزاف کشت شده را به قیمتی ناچیز میفروشند.
وی بیان داشت که قیمت انگور هر کیلوگرام 10 افغانی، قیمت هندوانه هر کیلوگرام یک افغانی و به همین شکل، دیگر محصولات هم امسال با قیمتی ناچیز فروخته شدند.
نبود سردخانه برای نگهداری میوهها هم عاملی مهم برشمرده میشود که دست کشاورزان فراه را از بازارهای فروش کوتاه کرده است.
عضو شورای ولایتی فراه گفت که نبود سردخانه سبب میشود که فرآوردههای زراعتی در کوتاهترین زمان فاسد شده و زراعت پیشهگان ناچار شوند آنها را در زمان محدود به فروش رسانند.
خانم ابوبکر میگوید که دولت در این قسمت کاری نمیکند و تاجران هم به دلیل نبود برق، علاقه چندانی برای ایجاد سردخانههای خصوصی ندارند.
سردخانههای بزرگ میوه و دیگر محصولات زراعتی نیاز به ولتاژ برق قدرتمند دارند و این در حالی است که در فراه برق وجود ندارد.
خانم ابوبکر یادآور شد در صورتی که راهی برای جلوگیری از فاسد شدن زودرس میوه و دیگر محصولات پیدا شود، زراعت فراه میتواند تمام نیاز کشور را تامین کند.
محمد یونس رسولی، معاون والی فراه هم ارزانی محصولات زراعتی در این ولایت و ضرر کشاورزان را تائید میکند.
به گفته او، نبود آب کافی برای زراعت، نبود بازار مناسب و بالا بودن مصارف کشت و کار کشاورزان فراه را با مشکلات جدی مواجه ساخته است.
آقای رسولی گفت که سطح آب چاههایی که برای آبیاری زمینها از آنها کار گرفته میشود پایین است و نمیتوان با موتورهای عادی برق آن را بیرون کشید، پس به ناچار باید هزینهای هنگفت برای سولرهای برقی پرداخته شود.
از جانب دیگر، فراوانی محصولات زراعتی هم یکی از علتهای ارزانی این فرآوردهها میباشد.
معاون والی فراه بیان اشاره کرد که دولت تنها در بخش توزیع بذرهای اصلاح شده میتواند به کشاورزان کمک کند و کمی در قسمت کود هم تلاش شده اما با توجه به نظام بازار آزاد، مداخلهای در بازار کرده نمیتواند.
آقای رسولی گفت که برنامههایی برای ایجاد سردخانه وجود دارد که تاکنون تنها روی کاغذ است و خبری از بودجه آن نیست.
در این گزارش نتوانستیم دیدگاه مسئولان اداره زراعت فراه را با خود داشته باشیم.
در حالی اداره محلی فراه در برابر وضعیت موجود برای کشاورزان ابراز ناتوانی میکند که زراعت این ولایت به تناسب سالهای گذشته با شتاب فراوان در حال رشد است.
هزاران گلخانه محصولات گلخانهای و باغ در فراه ایجاد شدهاند که در صورت رسیدن برداشت آنان به بازارهای داخلی و خارجی، عواید خوبی هم برای مردم و هم برای دولت به دست خواهد آمد.
- هیچ نظری یافت نشد
ارسال نظر به عنوان مهمان